PVI: kleurenereader komt eind 2010

0

Volgens een bericht op Digitimes zullen de eerste kleurenereaders van eInk-fabrikant PVI eind 2010 op de markt verschijnen. Daarmee lijkt het erop dat de productie van de schermen sneller gaat dan verwacht. Eerder was er nog sprake van dat de eerste kleurenereaders met eInk-technologie in het eerste kwartaal van 2011 te koop zouden zijn.

PVI is de fabrikant achter de schermen van de meeste op dit moment verkrijgbare ereaders. Volgens topman Scott Liu worden de eerste testexemplaren van kleurenschermen momenteel door ereaderfabrikanten gebruikt. Welke fabrikanten dat zijn is nu nog niet bekend. Amazon bracht enkele weken geleden al wel naar buiten dat ze voorlopig nog niet aan een kleurenereader werken.

PVI maakte ook bekend dat ze verwachten in het derde kwartaal van 2010 een sterke groei van het aantal ereaders te zien. Veel fabrikanten brengen dan nieuwe ereaders uit. Met name in China ziet PVI een groeimarkt. Volgens Liu zal die markt in 2010 in totaal 20 procent van de wereldwijde ereaderverkopen voor rekening nemen.

Eerder werd al bekend dat PVI geen eigen ereader op de markt zal brengen. Het bedrijf wil niet gaan concurreren met de eigen klanten. Deze verklaring moet een eind maken aan speculaties in ereaderland over een eigen ereader van PVI. Met het huidige monopolie dat ze hebben zou het een makkelijke stap zijn om ook zelf een ereader op de markt te brengen, maar daar lijkt op dit moment dus geen sprake van te zijn.

(Via: Digitimes en Teleread.)

Vorig artikelKno: enorme tablet met dubbel scherm
Volgend artikelOok Zwitserland aan de ebooks
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in