Ook Zwitserland aan de ebooks

0

Na Frankrijk, Spanje en Vlaanderen zal er ook in Zwitserland een centraal ebookplatform komen. Net als in Vlaanderen delen fysieke boekhandels mee in de opbrengsten van de verkoop van ebooks.

In Zwitserland zal de verkoop van ebooks ergens tussen 21 en 28 juni van start gaan via de website e-readers.ch. Het aanbod op die site zal bestaan uit 20.000 Engelstalige ebooks, 5.000 Franstalige en 5.000 Duitstalige. Onder meer uitgevers Gallimard en Seuil leveren ebooks voor de website. Uitgever Hachette moet nog een beslissing nemen.

Volgens Patrice Fehlmann, directeur van de initiatiefnemer van de site, l’Office du livre de Fribourg, is de koppeling met fysieke boekwinkels bewust: ‘Zonder boekwinkels geen uitgevers, en een donkere toekomst voor auteurs. Een Marc Lévy of een Anna Gavalda hebben geen steun van de boekwinkels of media nodig om hun romans te verkopen. Maar “L’élégance du hérisson” van Muriel Barbey dankt het enorme succes aan de boekwinkels. Om auteurs op het internet te ontdekken, zullen journalisten nieuwsgieriger moeten worden.’

Net zoals bij de website e-boek.org voor de ebooks in Vlaanderen, kunnen consumenten bij ebooks die ze via de website kopen aangeven aan welke boekwinkel ze de opbrengst van hun gekochte ebook willen toewijzen. Volgens Fehlmann zal de prijs van de ebooks van e-readers.ch gelijk zijn aan de prijs van ebooks bij winkels als bijvoorbeeld Amazon.com of Apple iBooks, zo’n 20 tot 40 procent lager dan de prijs van een gedrukt boek.

Via: Le Matin

Vorig artikelPVI: kleurenereader komt eind 2010
Volgend artikelLG en iRiver willen ereadermarkt overnemen
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in