Eerste Nederlandse ebooks duiken op bij Kobo

0

Sinds kort heeft het Canadese Kobo behalve Engelstalige titels ook een aantal Nederlandstalige in het assortiment. De officiële lancering van Kobo in Nederland lijkt hiermee een stap dichterbij gekomen. Het bedrijf bereidt verder ook lanceringen voor in onder meer Frankrijk, Duitsland en Spanje.

Kobo is de aanbieder van een compleet ebookplatform met eigen ereaders, apps voor diverse apparaten en een uitgebreide ebookwinkel. Inmiddels zijn er aan die winkel onder andere gratis titels toegevoegd vanuit het Internet Archive en titels van self-publishing website Smashwords in verschillende talen, waaronder het Nederlands. Bovendien zijn onlangs de prijzen op de website geconverteerd naar euro-bedragen.

Eerder liet Kobo weten dat in mei de eerste lokale ebookwinkels in Duitsland en Spanje geopend zouden worden. Dat is nog niet officieel gebeurd, alhoewel inmiddels wel meer dan 70.000 Duitse titels en meer dan 19.000 Spaanse titels op de site zijn opgenomen. Ook het Franstalige aanbod is inmiddels al aanzienlijk, met ruim 200.000 titels. Op dit moment steekt het aantal Nederlandse titels van 3.100 daar nog wat mager bij af. De verwachting is dat Kobo binnenkort een koppeling met het Centraal Boekhuis heeft waardoor het aanbod Nederlandse boeken flink uitgebreid zal worden.

Update via The Digital Reader: Er zijn inmiddels ook al ruim 40.000 Italiaanse titels beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in