Nederlandse wetteksten voor iPad en ereader beschikbaar

0

Voortaan zijn de volledige teksten van Nederlandse wetten ook beschikbaar op de iPad. Eerder waren de wetteksten al te downloaden als ePub-bestand voor ereaders. De nieuwe iPad-applicatie is een initiatief van het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties.

Volgens de initiatiefnemers voorziet de app WettenNL in een behoefte. “In enkele dagen is WettenNL al meer dan 1.000 keer gedownload en staat de app bovenaan de hitlijst voor naslagwerken en hoog in de lijst van populaire gratis apps.” Via de app zijn de volledige teksten te lezen van Nederlandse wetten. Wie geen iPad heeft kan de teksten als ePub downloaden om ze op een ereader te lezen.

Aanleiding voor het optimaliseren van de wetteksten voor mobiele apparaten is een gebruiksonderzoek van Overheid.nl, gehouden in 2010. “In totaal hebben ongeveer 4.000 bezoekers een reactie gegeven. Hiervan gaf ongeveer de helft aan geïnteresseerd te zijn in het raadpleegbaar maken van wetten via een mobiel apparaat. Daarnaast bleek er veel interesse zijn voor het kunnen downloaden van wetten in ePub formaat.

Je vindt de app WettenNL in de App Store. Met de app kun je onder meer notities en bookmarks maken en de wetteksten doorzoeken.

Vorig artikelBeBook One met leren etui en 3 digitale bestsellers
Volgend artikelNieuwe versie iBooks bevat voorleesfunctie voor kinderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in