Google begint met ebookverkoop in Duitsland

0

Na de opening van de Franse en Italiaanse ebookwinkel is Google nu gestart met de verkoop van ebooks in Duitsland. Android-winkel Google Play is bij onze oosterburen vanaf vandaag uitgebreid met een aanbod van honderdduizenden Duitstalige ebooks.

De komst van Google Play Books naar Duitsland is geen verrassing. Vorig jaar al maakte Google bekend dat het zo snel mogelijk de verkoop van ebooks wilde uitbreiden naar diverse Europese landen. Dat liep enige vertraging op, de Franse vestiging werd afgelopen maart geopend en in Italië opende de boekwinkel een maand geleden.

Vrijwel alle grote Duitse uitgeverijen bieden vanaf nu hun ebooks aan via Google. Tot de schrijvers waarvan ebooks in het aanbod zijn opgenomen behoren onder meer bestsellerauteurs als Charlotte Link, Siegfried Lenz, Andrea Maria Schenkel, Wolfgang Hohlbein en Richard David Precht.

De verwachting is dat Google de ebookverkoop spoedig zal uitbreiden naar andere landen. Wanneer Nederland aan de beurt is, valt nog moeilijk te voorspellen.

(Via: Buchreport)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in