iPad-app Citia wil digitaal lezen heruitvinden

0

Citia wil digitaal lezen sneller, socialer en intuïtiever maken, door middel van ebook-apps die non-fictieboeken tot hun essentie herleiden.

In de Citia-app worden zakelijke boeken en technologieboeken ontdaan van hun lineaire structuur. De boeken worden opgeknipt, maar niet zomaar in aparte hoofdstukken. Een team van ervaren schrijvers, redacteurs en vormgevers selecteert de verschillende thema’s/onderwerpen/ideeën van de auteur uit het boek, vat ze bondig samen en presenteert ze als afzonderlijke virtuele indexkaartjes. De gebruiker leest zo de hoofdlijnen van de thema’s die hem interesseren, zonder dat hij daarvoor een boek van pakweg 400 pagina’s moet doorploeteren.

De digitale indexkaartjes kunnen bovendien gemakkelijk gedeeld worden via e-mail, Facebook of Twitter, en ze bevatten vaak ook aanvullende video’s, afbeeldingen of infographics. Klik hier voor een sample van zo’n digitale indexkaart.

De Citia-app werd bedacht door de Amerikaanse start-up Semi-Linear. CEO Linda Holliday heeft het bedrijf opgericht omdat ze vindt dat de huidige ebooks onze manier van lezen te weinig veranderen. ‘De meeste ebooks zijn simpelweg digitale versies van papieren boeken. Wij willen digitaal lezen ‘heruitvinden’ door ebooks slimmer, visueler, socialer én leuker te maken.’

Semi-Linear werkt momenteel samen met drie uitgevers: Penguin Group, Perseus Books Group en O’Reilly Media. Er is tot nog toe één ebook-app van Citia beschikbaar: ‘What Technology Wants’ van Kevin Kelly, medeoprichter van Wired Magazine. Deze zomer zullen er meer apps volgen.

(Via: Betanews)

Vorig artikelGoogle begint met ebookverkoop in Duitsland
Volgend artikelNieuw abonnement van Yindo biedt onbeperkte toegang tot ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in