Ebookplus-pakket bibliotheken: 18 ebooks voor €20 per jaar

0

De bibliotheken komen dit najaar met een extra dienst voor leden. Onder de noemer ebookplus-pakket kan men voor 20 euro per jaar 18 ebooks ‘streaming’ – oftewel online – lezen. Dat meldt de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB).

Tot het aanbieden van het ebookpakket werd besloten op de ledenvergadering van de VOB. Dat leverde flinke discussie op, zo valt te lezen op de website van de VOB. “Het is beperkt in omvang, in techniek en in actualiteit. Toch is het nodig dat bibliotheken een aanbod hebben voor de leden van de bibliotheek die voorop lopen.”

Het pakket bestaat uit een achttiental ebooks van tussen de 1 en 3 jaar oud, die gebruikers kunnen kiezen uit een groot aanbod. Om deze ebooks te kunnen lezen betalen bibliotheekleden 20 euro extra per jaar. Volgens de VOB voorzien bibliotheken hiermee in “de behoefte aan gestreamde ebooktitels”.

Vorig artikelEbooks in Duitsland op 2,4% marktaandeel
Volgend artikelSteve Jobs wilde eerst geen iBookstore
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in