Steve Jobs wilde eerst geen iBookstore

0

Eddy Cue, topman van Apple, vertelde gisteren voor de rechter dat hij Steve Jobs ervan heeft moeten overtuigen om een digitale boekenwinkel in het leven te roepen. Jobs zou er eerst niet van overtuigd zijn dat de iPad en iPhone geschikt zijn om boeken van te lezen.

In de rechtszaak rondom de beprijzing van ebooks gaf Eddy Cue gisteren toe dat de prijzen van ebooks na de introductie van de iPad soms gestegen zijn. Volgens Cue lag dat echter niet aan Apple, maar aan de uitgevers die eerder ook al aangegeven hadden de toenmalige prijzen te laag te vinden.

Een ander pikant detail in de zaak is dat Apple op een gegeven moment overwoog om Amazon voor te stellen de markten voor content te verdelen. Wanneer Amazon genoegen zou nemen met de ebookmarkt, zou Apple de video- en audiomarkt voor rekening nemen en de ebookmarkt laten voor wat het was.

Apple blijft van mening dat het geen prijsafspraken heeft gemaakt met uitgevers, en dat uitgevers dat ook niet onderling gedaan zouden hebben. Centraal in de zaak staat de interpretatie van een aantal e-mails van Apples topmensen, met name Steve Jobs. Volgens Apple is het echter moeilijk om de conversaties te interpreteren van iemand die zich niet meer kan verdedigen.

(via CNet)

Vorig artikelEbookplus-pakket bibliotheken: 18 ebooks voor €20 per jaar
Volgend artikelDuits DRM brengt minieme wijzigingen in tekst aan
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in