Sourcebooks stelt ebook publicatie bestseller uit

0

Sourcebooks heeft de publicatie van de ebook versie van een potentiële bestseller uitgesteld. Deze beslissing is genomen, omdat men bang is dat het ebook de verkoop van de papieren versie zal drukken.

Bran Hambric komt uit op 9 september 2009. Dit boek is gericht op het publiek dat ook de Harry Potter-boeken heeft verslonden. De ebook versie komt op zijn vroegst pas een half jaar na de papieren versie.

Sourcebooks maakt zich zorgen dat de prijs van $9,95 op het ebook teveel zal inhakken op de verkoopcijfers van het hardcover boek. En Sourcebooks is niet de enige. Sommige uitgevers staan erop dat de e-prijs hoger moet liggen dan $9,95 als het tegelijk uitkomt met de papieren versie. Ook Amazon lijdt verlies op de $9,95 boeken.

Dominique Raccah van Sourcebooks: “Hardcover boeken hebben een publiek en dat moeten we niet kannibaliseren.” En,” voegde ze toe: “het is onzinnig om een nieuw boek minder dan 10 dollar te laten kosten.”

Als Sourcebooks het niet doet, dan zullen er ongetwijfeld anderen opstaan die wel e-books tegelijk met de papieren versies uitbrengen. Of die alleen ebookversies uitbrengen, zoals bijvoorbeeld QuartetPress.

(Via: Teleread.)

Vorig artikelApple Netbook rond Kerst 2009?
Volgend artikelKindle ebooks goedkope kopieën met spelfouten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in