Ereaders duiken voorzichtig onder 100 dollar

0

Eind 2009 dachten sommigen nog dat de prijzen van ereaders in 2010 niet veel zouden dalen. De praktijk wijst echter anders uit. Amazon, B&N en Sony verlaagden hun prijzen en de bodem is nog niet in zicht. Afgelopen dagen ging de prijs even onder de 100 dollar. De aanbiedingen waren binnen de kortste keren uitverkocht.

De website Books-a-Million verkocht de Sony PRS-505 voor 99 dollar en voor leden zelfs voor 89,10. Op Twitter meldde het bedrijf dat de actie een succes was en dat de ereaders uitverkocht waren. Tegelijkertijd had Amazon een aanbieding voor de Kindle. De online boekenwinkel verkocht de ‘refurbished’ Kindle voor 109 dollar. Ook deze was snel uitverkocht.

Begin juli kocht Amazon de website Woot.com, een webwinkel met een aanbieding per dag. Via deze website werden in negen uur tijd 4.968 Kindles verkocht, voor een prijs van 149 dollar. De normale prijs van de Kindle 2 is op dit moment 189 dollar.

Vooral de prijsverlagingen van Amazon trekken de aandacht. De Sony PRS-505 is inmiddels al een oud model uit 2007. De Kindle is daarentegen nog geen anderhalf jaar geleden op de markt gekomen. Daarbij heeft deze ereader Wifi-verbinding en gratis gebruik van 3G. Volgens diverse geruchten wijzen de prijsverlagingen erop dat Amazon graag van een oude voorraad af wil, in voorbereiding op de komst van een nieuwe Kindle. Deze Kindle 3 zou mogelijk nog van de zomer op de markt gebracht worden.

De ontwikkelingen wijzen er in elk geval op dat de prijs van ereaders nog flink omlaag kan. Eerder toonden verschillende onderzoeken al aan dat ereaders pas bij een prijs van onder de 100 dollar kans maken om massaler door consumenten gebruikt te gaan worden. Nu die grens steeds dichterbij komt is het de grote vraag of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

(Via: The Bookseller.)

Vorig artikelApple en Google worden lid van IDPF
Volgend artikelAldi gaat ereader verkopen voor 229 euro
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in