‘Twee nieuwe Kindles en een Android-tablet van Amazon op komst’

0

Amazon brengt in het derde kwartaal van dit jaar een tweetal nieuwe Kindles op de markt, zo meldt The Wall Street Journal. Daarnaast wil het bedrijf met een tablet de strijd met Apple aangaan. Deze tablet zal waarschijnlijk in oktober gelanceerd worden.

Bronnen rond Amazon vertelden tegenover de Amerikaanse zakenkrant dat de webwinkel aan nieuwe Kindles werkt. Een daarvan zal een aanraakscherm krijgen, waarmee het bedrijf de onlangs gelanceerde concurrenten Nook Touch en Kobo Touch volgt. Mogelijk zal een van de ereaders voor een budgetprijs verkocht gaan worden, en de andere voor een prijs die vergelijkbaar is met de huidige Kindle.

Dat Amazon ook aan een tablet werkt is inmiddels geen geheim meer. Enkele maanden geleden doken de eerste geruchten hierover op. Met zo’n tablet wil het bedrijf een platform bieden voor de content die het via de site verkoopt, zoals muziek, films en ebooks.

Volgens de bronnen zal de tablet een scherm van ongeveer 9 inch krijgen en op Android draaien. Mogelijk komt de tablet voor een lagere prijs op de markt dan de concurrentie. Amazon zou de tablet met verlies kunnen verkopen om op de content winst te maken.

(Via WSJ.)

Vorig artikel‘Sony komt in augustus met nieuwe ereaders’
Volgend artikelBlio-platform nu beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod Touch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in