Blio-platform nu beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod Touch

0

Sinds september vorig jaar kan je via de PC al gebruik maken van Blio’s ereader-software, die ebooks er vormelijk laat uit zien als papieren boeken, en er multimediale elementen aan toevoegt. Nu zijn ook de al lange tijd aangekondigde iOS-applicaties beschikbaar.

Blio is een ebookplatform met een uitgebreid aanbod aan ebooks, dankzij samenwerkingsverbanden met onder meer Toshiba en Baker & Taylor, ’s werelds grootste distributeur van gedrukte en digitale boeken. Blio wil haar gebruikers een nieuwe digitale leeservaring bieden, door deze ebooks dezelfde ‘look and feel’ te geven als gedrukte boeken – de lay-out blijft met andere woorden onveranderd -, maar er ook extra beeld- en geluidsmateriaal aan toe te voegen. De focus ligt op boekencategorieën die op eInk-readers niet volledig tot hun recht komen, zoals kinderboeken, kookboeken en reisboeken. Het Blio-platform is dan ook niet beschikbaar voor eInk-readers, maar richt zich op tablets, smartphones, laptops en desktops.

Het platform is in september van vorig jaar gelanceerd, en werd in eerste instantie enkel beschikbaar gemaakt voor de PC. Toch werden er van bij het begin iOS-applicaties aangekondigd, die ‘binnen niet al te lange tijd’ op de markt gebracht zouden worden. Deze (gratis) apps voor de iPad, iPhone en iPod Touch zijn echter nu pas – bijna tien maanden later – terug te vinden in de App Store. Benieuwd hoe lang we nog zullen moeten wachten op de Android-toepassingen…

(Via: PR Newswire)

Vorig artikel‘Twee nieuwe Kindles en een Android-tablet van Amazon op komst’
Volgend artikelGratis e-reader bij aankoop van 10 digitale boeken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in