Studon.nl biedt per september ePub ebooks

0

Per 1 september zal Studon.nl hun ebooks in ePub formaat gaan aanbieden. Ze gaan een samenwerking aan met eBoekhuis van Centraal Boekhuis. Dat betekent dat ze hetzelfde assortiment zullen hebben als Bol.com.

Studon.nl is een webwinkel waar ebooks gekocht kunnen worden tegen een lagere prijs dan de meeste andere webwinkels. Ter vergelijking: “Haar naam was Sarah” kost € 7,44 (€ 6,95 als je een account aanmaakt), terwijl bij ebook.nl voor hetzelfde ebook € 9,90 betaald moet worden. eBook.nl werkt samen met NDC|VBK en heeft een ander assortiment dan Bol.com en Studon.nl. Of eBook.nl de overstap naar eBoekhuis zal maken is niet bekend.

Louis Smit, eigenaar van Studon.nl, zei over de overstap naar eBoekhuis en ePub: “Daar waar wij nu al de beste prijzen hanteren op het huidige eBook assortiment, zullen wij vanaf 1 september ook de beste prijzen gaan hanteren in het grotere eBook/ePub assortiment.”

Eerder dit jaar wilde Smit al stunten met de BTW op de ebooks. Daarmee hoopte hij de Nederlandse overheid op ludieke wijze te doen inzien dat de 19% op digitale boeken te hoog was en teruggebracht zou moeten worden naar 6%. Studon.nl begint rond dezelfde datum als Bol.com met de verkoop van ebooks. Andere webwinkels komen later dit jaar.

Vorig artikelPalm Treo als ereader ligt gemakkelijk in de hand
Volgend artikelSony komt lezers tegemoet in gekochte ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in