Ruim 400.000 ebooks gedownload via VakantieBieb

0

Volgens Bibliotheek.nl is de VakantieBieb-app een groot succes: binnen een maand hebben zich meer dan 90.000 mensen geregistreerd en zijn er meer dan 400.000 ebooks gedownload. De app bevat een selectie van ebooks die gratis gelezen kunnen worden in de vakantieperiode.

De VakantieBieb-app kwam op 9 juli online in de App Store van Apple. Later volgde er ook een Android-versie. Via de app kunnen leden en niet-leden van de Nederlandse bibliotheken gedurende een periode van acht weken gratis 50 ebooks op hun smartphones en tablets lezen.

Van de 50 ebooks die in de app te vinden zijn waren de volgende vijf titels het meest populair:

  • Zes Jaar van Harlan Coben;
  • De vergeten brief van Kate Morton;
  • Trash van Andy Mulligan;
  • Onder de Ombu-Boom van Santa Montefiore;
  • De Killing van David Hewson.

Ook was er veel belangstelling voor Facebook, Cel, Villa Betty, Doof en Brieven uit Londen.

De ebooks uit de zomerselectie kunnen nog tot 1 september gelezen worden.  In de herfst en rond kerst komt er een nieuwe selectie ebooks beschikbaar, die dan vier weken te lezen zullen zijn.

VakantieBieb is een initiatief van Stichting Bibliotheek.nl (BNL).

Vorig artikelCB biedt uitgevers nogmaals kans om te kiezen voor watermerk
Volgend artikelVerkoop ereaders flink gestegen
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in