Aandeel ebooks in verkopen gestegen naar 6%

0

Over het tweede kwartaal van 2014 was het aandeel digitale boeken op het totale aantal verkochte boeken 6%. Dat blijkt uit een rapport van marktonderzoeker GfK. In totaal werden er in het afgelopen kwartaal 15,5% minder boeken verkocht dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Langzaam maar zeker zet de groei van het marktaandeel van ebooks door in Nederland. In het vorige kwartaal lag het verkoopaandeel van ebooks nog rond de 5%. Opmerkelijk is dat maar liefst 80% van alle verkochte digitale boeken in de categorie fictie vallen.

De daling in de boekenverkoop kan volgens GfK deels verklaard worden doordat in het tweede kwartaal nog niet alle failliete Polare-winkels weer geopend waren.

Het volledige rapport over de boekenbranche lees je op de site van GfK.

Vorig artikelVakantiebieb-app populair onder jeugd
Volgend artikelBlurb voegt Bookstore Distribution toe
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in