Stijgende vraag naar Espresso Book Machine

0

Het aantal locaties met een Espresso Book Machine (EBM) zal de komende tijd flink uitgebreid worden. Tom Allen van On Demand Books, het bedrijf achter de boekenmachine, ziet een toenemende vraag naar de machine waarmee in drie minuten tijd een compleet boek geprint en ingebonden kan worden. Ook in Nederland is het apparaat te bewonderen.

In 2007 werd de Espresso Book Machine door Time Magazine uitgeroepen tot een van de best uitvindingen van het jaar. In 2009 werden daarop de eerste negen apparaten in gebruik genomen. Met het apparaat kunnen zowel boeken uit een catalogus van meer dan drie miljoen titels als eigen manuscripten in enkele minuten tijd volledig geautomatiseerd geprint en ingebonden worden.

Op dit moment zijn er wereldwijd 51 Espresso Book Machines die werkzaam zijn of op het punt staan om in gebruik te worden genomen. 39 daarvan staan in de VS en Canada. De andere staan in Azië, Australie, Afrika en Europa. In Nederland staat er sinds kort ook een, in het American Book Center te Amsterdam. Dit apparaat zal volgens de laatste berichten op 25 september in werking treden.

De EBM staat op dit moment vooral nog in bibliotheken, universiteiten en enkele kleine boekhandels. In een interview met Book Business stelde Tom Allen echter dat ze een zo breed mogelijk publiek willen bereiken. Een van de mogelijkheden om dat te bereiken is om met een grote boekhandelsketen samen te gaan werken. Volgens hem zal de toenemende populariteit van ebooks ook bijdragen aan het succes van de EBM.

In de toekomst moeten er honderden van dergelijke apparaten in boekhandels en bibliotheken te vinden zijn. Het bedrijf achter de machine sloot daarvoor overeenkomsten met grote bedrijven als Google en Xerox. Verder is volgens Allen ook de opkomst van self-publishing een van de oorzaken van de groeiende vraag naar de EBM. De Espresso Book Machine is ideaal voor dit soort boeken, omdat deze vaak in kleinere oplages gedrukt moeten worden.

(Via: Book Business.)

Vorig artikelUitreiking hoofdprijs fotowedstrijd eReaders.nl
Volgend artikelAcer komt begin 2011 met drie tablets
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in