Acer komt begin 2011 met drie tablets

0
DELEN

Acer zal in het eerste kwartaal van 2011 drie Android-tablets op de markt brengen. Het gaat om een 5-inch model, een 7-inch model en een 10-inch model. Het 5-inch model zal ook telefoniefuncties krijgen.

Digitimes meldt dat de drie tablets zullen draaien op het nieuwe Android 3.0, bijgenaamd Gingerbread, dat tegen die tijd beschikbaar moet zijn. Acer is op dit moment nog bezig te bepalen welke toeleveranciers de tablets zullen produceren. Ook moet het bedrijf nog een keuze maken voor de processor. Naar verluidt komen zowel Qualcomm’s Snapdragon als Nvidia’s Tegra 2-processor in aanmerking. Voordat de drie tablets in de verkoop gaan, komt Acer eerst nog met een kleine oplage van een tablet met Windows 7 die is uitgerust met een Intel-processor, om de markt uit te proberen.

In mei 2010 toonde Acer al een tablet. Deze had een 7-inch scherm en een toetsenbord. Daarnaast ontwikkelde het bedrijf een eigen eInk-ereader, de Acer LumiRead. Die zal binnenkort in de verkoop gaan, te beginnen in Duitsland.

Met de drie tablets is Acer een van de vele fabrikanten die dergelijke apparaten dit najaar of komend voorjaar op de markt zullen brengen. Onder meer Asus, Toshiba, MSI, HP en Archos komen binnenkort met tablets. Het merendeel daarvan zal op Android draaien.

(Via: Digitimes.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER