‘Verkoop ereaders groeit naar 35 miljoen in 2014’

0

Volgens onderzoeksbureau In-Stat groeit het aantal verkochte ereaders van 12 miljoen in 2010 naar 35 miljoen in 2014. In-Stat voorspelt dat ereaders relatief weinig last zullen hebben van de opkomst van tablets als de iPad, omdat ze beide een ander publiek bedienen.

Volgens Stephanie Ethier, analist bij In-Stat, zullen dedicated ereaders de behoeftes van verwoede lezers blijven vullen. Tablets zijn meer bestemd voor consumenten die minder op lezen en meer op multimedia gericht zijn. In-Stat voorspelt wel dat ereaders nog verder in prijs zullen dalen, tot rond de 99 dollar aan het eind van het jaar.

Eerdere onderzoeksbureaus stelden eveneens dat de verkoop van ereaders nog zal toenemen in de komende jaren, maar minder hard dan de prognose van In-Stat. Informa Telecoms & Media voorspelde in mei bijvoorbeeld dat de verkoop van ereaders in 2013 zal pieken op 14 miljoen exemplaren. Volgens dat bureau zullen vooral ereaders zonder draadloze functionaliteit een groot deel van de markt gaan overnemen, omdat die een stuk goedkoper kunnen worden.

Sony springt met de nieuwste Sony Readers in op die verwachte ontwikkeling van de markt. Geen van de in Nederland verkrijgbare nieuwe modellen van Sony heeft een draadloze verbinding. Het bedrijf stelde bij de lancering nog dat wifi ‘niet zo belangrijk’ is voor de meeste lezers van ebooks.

(Via: ZDNet.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in