Apple betreedt markt beknopte ebooks met Quick Reads

0

De opkomst van digitaal lezen heeft gevolgen voor het leesgedrag van mensen. De lezer is gewend om meer kortere teksten tot zich te nemen via het internet en sommige elektronische apparaten zoals smartphones en tablets lenen zich allicht beter voor kortere teksten. Beknopte ebooks raken steeds meer in trek, zo heeft Apple deze week een nieuwe categorie toegevoegd aan de iBookstore genaamd ‘Quick Reads’. De categorie bevat korte en goedkope ebooks die de concurrentie aankunnen gaan met de ‘Kindle Singles’ van Amazon.

De Quick Reads zijn korter dan de gemiddelde ebooks en eveneens een stuk goedkoper, de prijs varieert van $0,99 (0,73 euro) tot $4,99 (3,66 euro). Binnen de categorie worden verschillende genres aangeboden waaronder korte verhalen, novelles, receptenboeken en essays. Het assortiment omvat titels van bekende auteurs zoals Anne Rice, Lee Child en John Scalzi.

Apple speelt met Quick Reads in op de vraag naar korte, beknopte informatie. Amazon ging het bedrijf al voor met zijn beknopte en goedkope Kindle Singles met een lengte van 10.000 tot 30.000 woorden ( zo’n 30 tot 90 pagina’s). Sinds vorige maand biedt de Britse krant The Guardian eveneens dit concept aan onder de naam ‘Guardian Shorts’. In Nederland biedt de uitgeverij Eburon korte ebooks aan onder de naam ‘Eburon Elements’. Uitgeverij Contact pakt het concept iets anders aan en biedt korte gedrukte boeken aan in de serie ‘Kleine boekjes, grote ideeën’.

De beknopte ebooks blijken een goed initiatief te zijn waar zeker vraag naar is. De Kindle Single van Ars Technica’s recensie over Apple’s nieuwe OS X Lion is een succes. Van het ebook werden binnen 24 uur 3.000 exemplaren verkocht. De Eburon Elements kenden eveneens een glansrijke start, binnen een paar weken stonden drie titels in de top-10 van best verkochte boeken op Managementboek.nl. De titel Calimeromarketing 2.0 in een eierdop stond zelfs op één van de best verkochte business ebooks op Bol.com. The Guardian heeft vertrouwen in de Shorts en maakte gisteren bekend dat het assortiment wordt uitgebreid met tien titels.

(Via: The Next Web)

Vorig artikelAmazon biedt uitgevers mogelijk betere voorwaarde dan Apple
Volgend artikelGoogle gaat ebooks verkopen in Australië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in