Google gaat ebooks verkopen in Australië

0

Het schijnt dat Google momenteel bezig is met het uitbreiden van de ebookwinkel buiten de VS. Het lijkt er op dat het bedrijf bijna gereed is met de Australische versie. De in december van dit jaar gelanceerde ebookwinkel van Google biedt maar liefst drie miljoen ebooks aan, zowel online als via boekhandels.

Naar verwachting heeft Google een bijna gelijktijdige lancering gepland van ebookwinkels in Australië, het Verenigd Koninkrijk en Canada, volgens de Australische technologiewebsite Smarthouse. Sinds vorige maand biedt Google namelijk uitgevers de mogelijkheid prijzen en verkoopbepalingen in te stellen voor de VS en de drie nieuwe markten, liet Nate Hoffelder een paar weken geleden weten. Bovendien adverteerde de Australische dochteronderneming vorige week met een vacature voor de tijdelijke baan “Google ebooks site merchandiser”, volgens Hoffelder. De vacature duidt er op dat de lancering waarschijnlijk spoedig zal plaatsvinden.

Woordvoerder van Google, Henning Dorstewitz, liet gisteren weten: “Ik kan bevestigen dat wij van plan zijn om een ebookwinkel te openen in Australië. Echter, wij hebben nog geen datum om aan te kondigen.” Het schijnt Google’s bedoeling te zijn dat verkopers ebooks gaan verkopen uit het assortiment van Google, online of via fysieke winkels. Google zal in de meeste gevallen het geld ontvangen en een commissie betalen aan de boekverkopers.

Algemeen directeur van Google in Australië, Mark Tanner, vertelde eerder dit jaar aan de website Bookbee.net: “Wij zijn in gesprek met belangrijke boekverkopers in Australië en actief in gesprek met een variëteit van andere verkopers.”

Als een bezoeker die niet woonachtig is in de VS de website van Google’s ebookwinkel bezoekt, staat er: “De nieuwste Google eBoeken zijn nog niet te koop in uw land, maar…Google werkt samen met uitgevers van over de hele wereld om de nieuwste eBoeken van topauteurs te koop aan te bieden.” Kortom Google heeft grootste plannen. Wanneer zal Google de Nederlandse ebookmarkt betreden?

(Via: Smarthouse en The Digital Reader )

Vorig artikelApple betreedt markt beknopte ebooks met Quick Reads
Volgend artikelNederlandse uitgeefster start initiatief voor interactieve kinderboeken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in