Nederlandse uitgeefster start initiatief voor interactieve kinderboeken

0

Sinds vorige vrijdag is er een nieuwe iPad-app van Nederlandse makelij terug te vinden in de App Store. AppyBook – een initiatief van uitgeefster Marije van der Togt – is een gratis iPad-toepassing waarin interactieve kinderboeken worden aangeboden.

Volgens Marije van der Togt was het aanbod aan interactieve kinderboeken nog te klein, terwijl het wel een gat in de markt is. Daarom besloot ze om zelf een initiatief voor digitale kinderboeken uit de grond te stampen, in samenwerking met enkele kinderboekenuitgevers waaronder De Fontein/Tirion, De Harmonie, Holland en Luister. De digitale boekjes zijn verkrijgbaar via de AppyBook-applicatie voor de iPad.

‘Met AppyBook wil ik kinderen verhalen laten lezen én beleven, dankzij de mogelijkheden die de iPad biedt’, vertelt de initiatiefneemster. ‘Zo kunnen kinderen op de iPad hun eigen boekenplankje creëren en hebben ze toegang tot bijbehorende spelletjes.’ Naast spelletjes worden de kinderboeken ook verrijkt met muziek. AppyBook werkt samen met een eigen vormgever en componist.

Er worden vooralsnog slechts twee kinderen aangeboden, van De Fontein/Tirion en Uitgeverij Luister. Van der Togt verwacht echter tegen december zo’n dertig kinderboeken in het aanbod te hebben zitten, die ook in het Engels en Spaans beschikbaar zijn. De huidige prijs bedraagt 3,99 euro per boek, maar naarmate het aanbod groter wordt, zullen de prijzen gaan variëren.

(Via: Boekblad)

Vorig artikelGoogle gaat ebooks verkopen in Australië
Volgend artikelCheckwish is winnaar Sanoma’s App Challenge

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in