Barnes & Noble bevestigt lancering ereader – Update: reactie iRex

0

Barnes & Noble bevestigt dat er een nieuwe ereader gemaakt is en dat deze op 20 oktober gelanceerd zal worden. De bevestiging kwam via een uitnodiging aan de pers voor een reader event.

Er wordt verwacht door Electronista dat op 20 oktober een Plastic Logic ereader getoond zal worden met een Barnes & Noble label erop. Het gerucht gaat dat B&N toe zal staan dat lezers ebooks kunnen ruilen met elkaar. De ene lezer zou een ebook tijdelijk kunnen uitlenen aan een andere lezer met hetzelfde apparaat. Verdere geruchten omtrent dit apparaat gaan over een 3G internet toegang via mobiele provider AT & T. Maar ook bestaat de mogelijkheid dat er Wifi op de ereader mogelijk is.

Gizmodo dacht echter dat de ereader een volledig andere ereader zou zijn dan Plastic Logic en iRex. Ook de Engadget, meestal goed ingelicht, en The Wall Street Journal zeggen dat deze nieuwe ereader naast de Plastic Logic en de iRex zal worden aangeboden.

Het enige nieuwe aan deze “self-branded” ereader van B&N is dan het feit dat je je ebook kunt uitlenen aan iemand anders. Dat is een mooi gegeven. Er is echter nog altijd niets bekend over een prijs en wie de hardware levert voor deze ereader.

Het is de vraag of er ook een Android besturingssysteem op komt. Electronista noemt dit niet en ook Engadget spreekt hier niet over. Het enige blog dat hierover rept, is Gizmodo.

Plastic Logic en iRex hebben zich verbonden aan Barnes & Noble met eigen ereaders. Wat zouden zij ervan vinden dat B&N nu met een eigen ereader komt als concurrent van hun ereader? iRex en Plastic Logic zijn om een reactie gevraagd. We zullen die hierbij zetten zodra we die hebben.

Gizmodo heeft foto’s van de nieuwste ereader van Barnes & Noble. Zo op het eerste gezicht is het geen rebrand van de Plastic Logic. Het toetsenbord lijkt ons ook niet virtueel.

Update: iRex heeft zojuist laten weten geen behoefte te hebben om te reageren op het uitbrengen van de B&N ereader. Er gebeurt zoveel in de markt, dat ze niet op alle nieuwe ereaders die uitkomen kunnen reageren. Aldus iRex.

(Via: Electronista.)

Vorig artikeleInk ereaders zijn stom
Volgend artikelPiraterij stimuleert verkoop ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in