Ebooks in VS nu op 9 procent van boekenmarkt

0
DELEN

In de Verenigde Staten is er in de periode januari tot augustus 2010 voor 261 miljoen dollar aan ebooks verkocht. Dat is 9 procent van de totale boekverkoop in die maanden, uitgezonderd studieboeken. In dezelfde periode in 2009 werd nog voor 89,8 miljoen dollar aan ebooks verkocht.

De cijfers werden gepubliceerd door de Association of American Publishers en zijn afkomstig van de grootste uitgevers in de VS. De totale boekenmarkt steeg met 3,4 procent dit jaar tot nu toe licht ten opzichte van vorig jaar. Opvallend is dat zowel hardcovers, paperbacks en mass-market paperbacks in augustus rond de twintig procent lager scoorden dan in 2009.

De verkoop van ebooks kwam in augustus dit jaar op 39 miljoen dollar uit. Dat is iets lager dan in juli (40,8 miljoen) maar betekent tegelijk een groei van 172 procent ten opzichte van vorig jaar augustus. Daarmee komt de totale boekverkoop tot nu toe dit jaar in de VS uit op 2,91 miljard dollar. Het aandeel ebooks ligt met 261 miljoen op ruim 9 procent. In de maanden januari tot augustus van vorig jaar lag dat percentage nog op 3,31 procent.

Met de huidige groei lijkt het erop dat er in het derde kwartaal van 2010 opnieuw een record gevestigd zal worden wat betreft de verkoop van ebooks. Wanneer de groei doorzet zou de opbrengst uit de verkoop van ebooks in het derde kwartaal in totaal boven de 120 miljoen dollar uit kunnen komen.

(Via AAP.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER