Elektronisch papier op gewoon papier met nieuwe techniek

0

Onderzoekers van de Universiteit van Cincinnati hebben een nieuwe manier gevonden om elektronisch papier te maken. Met de nieuwe vinding is het mogelijk elektronische inkt op een papieren onderlaag aan te brengen, in tegenstelling tot de glazen laag die nu nog in de meeste ereaderschermen gebruikt wordt. Volgens de onderzoekers kan epaper hierdoor in de toekomst zo goedkoop worden dat het een wegwerpartikel wordt.

Bij de Universiteit van Cincinnati wordt al enige tijd aan verschillende vormen van elektronisch papier gewerkt. Het onderzoek van professor Andrew Steckl is deze maand het hoofdartikel van een belangrijk wetenschappelijk tijdschrift en kan op veel belangstelling rekenen. Met zijn onderzoek toont Steckl aan dat gewoon papier net zo goed als glas als ondergrond voor een apparaat op basis van elektrowetting gebruikt kan worden. Bij elektrowetting worden afbeeldingen, video en tekst op een scherm weergegeven met behulp van gekleurde vloeistoffen.

“Een van de grootste doelen van epaper is om het uiterlijk en gevoel van echt papier na te bootsen,” aldus de onderzoekers. Bij de huidige schermtechnieken lukt dat maar ten dele, omdat onder meer het contrast niet groot genoeg is en het niet als echt papier aanvoelt. Ze ondervonden dat de prestaties van elektrowetting op papier gelijk zijn aan die op een glazen laag. De resultaten zouden goed genoeg zijn om uiteindelijk ereaders te maken die ook video kunnen weergeven.

“Niets ziet er beter uit dan echt papier,” vindt Steckl. “We hopen iets te maken dat er uitziet als papier maar werkt als een computerscherm, als het gaat om het vermogen om informatie te bevatten. We hebben dan iets dat heel goedkoop is, erg snel, full-color, en aan het eind van de dag, of aan het eind van de week, zou je het in de prullenbak kunnen gooien.”

Steckl hoopt nu een bedrijf zover te krijgen dat het gaat investeren in de techniek. Voor het op de markt brengen van de techniek zou nog minstens 3 tot 5 jaar nodig zijn.

(Via: UC.)

Vorig artikelPocketBook kondigt per ongeluk komst Mirasol-ereader aan
Volgend artikeliPad-app voor Belgische kranten De Tijd en L’Echo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in