Hema vandaag gestart met online boekenverkoop

0

Vanaf vandaag is het mogelijk om online boeken te bestellen via de website van winkelketen Hema. Begin deze maand kondigde directievoorzitter Ronald van Zetten aan dat de boekverkoop aan het einde van de maand zou starten. Maar eerder dan verwacht is de boekverkoop midden november al begonnen. De website werkt momenteel echter nog niet naar behoren.

Hema laat in het persbericht weten dat via de website meer dan 850.000 titels worden aangeboden in zowel de Nederlandse als de Engelse taal waarvan ‘een aantal’ ebooks. Alle boeken kunnen dit jaar zonder bezorgkosten besteld worden. “Met het aanbieden van de online boeken breidt HEMA haar assortiment uit binnen de online omgeving om op deze manier het doen van online boodschappen zo makkelijk mogelijk te maken”, aldus het persbericht.

Momenteel werkt de online boekenwinkel van de Hema nog niet naar behoren. Het boekenaanbod is nog niet compleet geïntegreerd in de website van de Hema. De optie ‘boeken’ is namelijk nog niet opgenomen in de ‘online winkelen’-menubalk. Op de winkelpagina zelf wordt de categorie ‘boeken’ eveneens nog niet genoemd. Alleen de homepagina bevat een banner die de bezoeker leidt naar de boekenwinkel. Op het moment is de categorie ‘e-books’ nog niet goed doorbladerbaar, de subcategorieën van ebooks wel. Als je op een willekeurig paginanummer drukt van de hoofdcategorie ‘e-books’ krijg je een foutmelding. Bovendien hebben nog niet alle ebooks een coverplaatje.

De Hema biedt een groot assortiment boeken en ebooks aan in verschillende categorieën zoals literatuur, spannende boeken, kookboeken, kinderboeken en studieboeken. Zo bevat bijvoorbeeld de categorie literatuur 2331 ebooks en de kleinste categorie, kookboeken, 24 ebooks. De Hema werkt samen met Centraal Boekhuis om deze boeken aan te bieden.

(Via: ANP Pers Support)

Vorig artikelKobo maakt ereader goedkoper met reclame
Volgend artikelWPG Uitgevers lanceert webwinkel voor tijdschriften

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in