Penguin lanceert serie beknopte ebooks

0

Korte ebooks zijn populair, steeds meer uitgeverijen brengen een serie beknopte ebooks op de markt. Uitgeverij Penguin gaat volgende maand de serie ‘Penguin Shorts’ lanceren.

De ‘Penguin Shorts’ worden op 1 december gelanceerd met negen titels van onder meer Helen Dunmore, Colm Toibin en Toby Young. De serie omvat zowel fictie als non-fictie titels die worden aangeboden voor 1,99 pond. Iedere maand zal de serie uitgebreid worden met een nieuwe titel. De ebooks zullen verkocht worden via alle “goede ebookwinkels”. Penguin US zal in 2012 de serie gaan uitgeven. Sinds 2008 geeft Penguin US “Penguin eSpecials” uit en deze titels worden volgend jaar onder de merknaam ‘Penguin Shorts’ uitgegeven.

Voorbeelden van andere aanbieders van beknopte ebooks zijn Amazon met de ‘Kindle Singles’ en de ‘Guardian Shorts’ van de Britse krant The Guardian. Een paar maanden geleden voegde Apple de categorie ‘Quick Reads’ toe aan de iBookstore. In Nederland worden eveneens beknopte ebooks aangeboden door uitgeverij Eburon onder de naam ‘Eburon Elements’.

“Sinds Penguin meer dan 75 jaar geleden betaalbare kwaliteitsboeken introduceerde, hebben wij altijd geprobeerd innovatieve manieren te vinden om lezers intelligente teksten te bieden voor een lage prijs en Penguin Shorts doet precies dat. Zij zijn uitdrukkelijk gemaakt om overal gelezen te worden, op elk apparaat, binnen korte tijd en om een echt gat in de markt te vullen”, aldus Venetia Butterfield, uitgeefdirecteur van Viking.

(Via: The Bookseller)

Vorig artikelWPG Uitgevers lanceert webwinkel voor tijdschriften
Volgend artikelAKO biedt gratis dagbladen aan in AKO App

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in