Aandeel ebooks in Nederlandse boekenmarkt gestegen naar 7 procent

0

Volgens marktonderzoeker GfK kwam het aandeel van ebooks in de totale boekverkoop van het derde kwartaal in Nederland uit op zo’n 7 procent. Daarmee stijgt het verkoopaandeel van ebooks dit jaar ieder kwartaal met 1 procentpunt.

In het eerste kwartaal lag de ebookverkoop namelijk nog op 5 procent, een kwartaal later was dat al 6 procent en nu dus 7 procent. Vooral fictie verkoopt goed in digitale vorm. 1 op de 7 verkochte fictietitels wordt als ebook verkocht.

De papieren boekenmarkt doet het daarentegen nog steeds niet erg goed. Wel bespeurt GfK de eerste signalen van een langzame verbetering. Bij fictie was de achteruitgang in de verkoop van fysieke boeken nog altijd 14 procent het afgelopen kwartaal. Kinderboeken en non-fictietitels deden het echter weer wat beter.

De totale omzet van boeken in het derde kwartaal kwam uit op 108 miljoen euro, een daling van 8,9 procent ten opzichte van een jaar eerder. Er werden 8,5 miljoen algemene boeken verkocht.

Vorig artikelCPNB komt met prijzen voor digitale kinderboeken
Volgend artikelActie: Bepaal zelf wat je betaalt voor eLinea All You Can Read
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in