Het boekenweekgeschenk als ebook?

0

Boekblad schrijft dat het CPNB de mogelijkheden van het boekenweekgeschenk als ebook onderzoekt. Het is nog niet zeker of het boekenweekgeschenk dit jaar als ebook verschijnt.

Directeur Henk Kraima zegt dat het ondenkbaar is dat het CPNB niet nadenkt over een ebookversie van het boekenweekgeschenk. Verder kijkt de stichting of het elektronische boekenweekgeschenk al in 2010 beschikbaar zal komen en hoe de verspreiding in zijn werk zal moeten gaan.

De Boekenweek is een initiatief van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Van 10 tot 20 maart wordt al weer de 75e editie gehouden. Ieder jaar wordt er een thema aan de boekenweek toegewezen. Voor 2010 is het thema ‘jong zijn’. Het boekenweekgeschenk van deze keer wordt geschreven door Joost Zwagerman.

Het traditionele boekenweekessay wordt deze keer vervangen door een jubileumuitgave van de stichting CPNB zelf. Het is een boekje waarin 75 auteurs hun jongere ik een brief schrijven onder het motto Titaantjes waren we…. Auteurs die hun medewerking hebben toegezegd aan deze jubileumuitgave zijn onder meer: Remco Campert, Adriaan van Dis, Bas Heijne, Herman Koch, Geert Mak, Erwin Mortier, Charlotte Mutsaers, Hagar Peeters, Edward van de Vendel en Leo Vroman. Of het essay ook in ebookversie verschijnt, is niet bekend. Daarvoor zal eerst de hoofdvraag moeten worden beantwoord, namelijk of het boekenweekgeschenk als ebook verschijnt. Het CPNB kon ons er niet meer over vertellen.

De boekenweek werd voor het eerst in 1932 gehouden. De doelstelling van de week was om mensen kennis te laten maken met het brede boekenaanbod in de boekwinkel. Het is het oudste initiatief in Nederland om lezen te bevorderen. Zou het CPNB zich nu ook gaan inzetten voor de bevordering van digitaal lezen?

(Via: Boekblad (abo).)

Vorig artikelDe eerste week: nook review round up
Volgend artikelKindle for iPhone in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in