Nook nu al gehackt

0

De Nook ereader van Barnes&Noble is nog geen twee weken na zijn introductie gehackt. Na analyse van de systeemsoftware bleek dat de Nook in de toekomst een aantal interessante nieuwe features zal krijgen.

Een team van hackers (die zich Nook Devs noemen) sloopten de Nook open en kwamen erachter dat het besturingssysteem (Android) van de Nook op een micro-sd kaartje staat. Met de Google Android developers kit konden de hackers vervolgens root access tot de Nook krijgen.

Na analyse van de systeembestanden bleek dat de Nook mms ondersteunt, en routines voor spraakherkenning bevat. Die features zullen wellicht met komende firmware updates geactiveerd worden. Ook is het mogelijk om de Nook te voorzien van een andere firmware, waardoor andere functionaliteiten toegevoegd kunnen worden.

De Nook biedt een 6″ eInk scherm met daaronder een full color touch screen, waarmee de ereader bediend wordt. De ereader is voorzien van wifi en 3G om draadloos ebooks te kunnen ophalen. Volgens Barnes&Noble zijn er voor de Nook al ruim een miljoen ebooks beschikbaar in het ePub formaat.

De eerste reacties van Nook gebruikers waren veelal negatief; de ereader zou traag reageren en de wisselwerking tussen het eInk scherm en de lcd touchscreen is niet optimaal. Het lijkt erop dat Barnes&Noble de ontwikkeling van de systeemsoftware een beetje heeft afgeraffeld om de ereader maar voor de feestdagen te kunnen introduceren. Barnes&Noble zegt hard te werken aan updates die deze klachten moeten oplossen.

In Nederland is de Nook officieel niet te koop, maar enkele forumgebruikers van eReaders.nl hebben een gezamenlijke inkooporder geplaatst.

(via Wired.com)

Vorig artikelKobo, de nieuwe ereader van Shortcovers?
Volgend artikelTwee derde van de Nederlanders heeft gehoord van ereader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in