Kindle is kersthit van Amazon

0

Voor webwinkel Amazon is de Kindle dit jaar opnieuw de bestseller van de feestdagen. Een jaar geleden deed deze ereader het ook al goed, maar volgens Amazon zijn er tot nu toe dit laatste kwartaal al meer Kindles verkocht dan in heel 2009.

Zoals altijd maakt Amazon geen cijfers bekend over de aantallen verkochte ereaders of ebooks. Via een bericht op het gebruikersforum van de Kindle liet het bedrijf echter weten dit kwartaal al ‘miljoenen’ Kindles te hebben verkocht. Het aantal verkochte apparaten overstijgt daarmee alleen dit kwartaal al de verkopen over heel 2009. Ook is de Kindle het meest verkochte product op Amazon.com.

Hoeveel ereaders Amazon in 2009 precies verkocht heeft is niet bekend. Op basis van verkochte eInkschermen schatte Digitimes in april 2010 dat dit er rond de 3,3 miljoen waren. Schattingen over hoeveel Amazon er dit jaar in totaal zal verkopen lagen in oktober nog rond de 5 miljoen, maar dat lijken er dus meer te gaan worden.

Halverwege dit jaar maakte Amazon nog bekend dat er voor het eerst meer ebooks dan hardcoverboeken verkocht waren. Voor het jaar 2011 verwacht Amazon dat er dan ook meer ebooks dan paperbacks verkocht zullen worden. Dat is al een keer eerder gebeurd, tijdens kerst 2009, toen er meer ebooks dan fysieke boeken (zowel hardcover als paperback) verkocht werden via Amazon.

Vorig artikelMicrosoft voorspelde 100-dollar ereader voor 2010
Volgend artikelReview Icarus Reader Go: goedkoop is niet altijd duurkoop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in