eBook Selectie: iPad-app met meer dan 1.000 gratis ebooks

0

De Nederlandse bibliotheken hebben dit najaar een app gelanceerd waarmee inmiddels meer dan 1.000 ebooks gratis op de iPad worden aangeboden. Het gaat om rechtenvrije titels die in de app gedownload en gelezen kunnen worden.

De app, met als titel ‘eBook Selectie’, is een initiatief van Stichting Bibliotheek.nl als aanvulling op de al eerder gelanceerde app ‘eBooks eregalerij’. De ebooks in de app zijn uit diverse bronnen afkomstig, waaronder Project Gutenberg en de onlangs toegevoegde gratis ebooks van de DBNL.

Na het downloaden van de app kom je in een overzichtsscherm waar je kunt zoeken in of bladeren door het aanbod. Wanneer je een titel gevonden hebt die je interessant lijkt, kun je hem eenvoudig naar de app downloaden. In de ingebouwde reader van de app lees je het ePub-bestand vervolgens, waarbij je de mogelijkheid hebt het lettertype aan te passen of de nachtstand te gebruiken.

De app is gemaakt door ontwikkelaar Yellowmind, die ook verantwoordelijk is voor de app Tablisto voor boeken en tijdschriften.

De gratis app eBook selectie is beschikbaar in de App Store voor iPad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in