Feedbooks verkoopt nu ook ebooks

0

Het ebookplatform Feedbooks is sinds gisteren officieel uitgebreid met een ebookwinkel. Vanaf nu vinden bezoekers van de populaire downloadsite naast een groot aanbod van gratis ebooks uit het publieke domein ook betaalde titels van verschillende uitgevers.

De ebookwinkel bestaat op dit moment uit een Engelstalig deel en een Franstalig deel, met daarin ebooks van ‘het merendeel van de uitgevers voor beide markten (Verenigde Staten en Frankrijk)’. Voor de VS gaat het bijvoorbeeld om uitgevers als Random House, HarperCollins en Penguin. In Frankrijk werkt Feedbooks samen met de grootste ebookplatformen van diverse uitgevers als Interforum/Editis en Eden Livres. Interessant is dat veel van de Franse titels geen beveiliging hebben of voorzien zijn van een watermerk, terwijl het Engelstalige deel meestal voorzien is van kopieerbeperkende DRM.

Het Franse Feedbooks werd in 2007 opgericht en is nu een van de populairste websites voor gratis ebooks in de formaten PDF, ePub en Kindle. Ook biedt het platform plaats aan mensen die hun eigen ebook gratis willen publiceren. Maandelijks worden er meer dan 3 miljoen ebooks van Feedbooks gedownload. Feedbooks is behalve via het web ook toegankelijk vanuit diverse applicaties op smartphones en tablets. De laatste versie van de applicatie Aldiko voor Android biedt daarnaast als eerste de mogelijkheid om in de applicatie zelf door de collectie van Feedbooks te bladeren en de ebooks vervolgens aan te schaffen of gratis te downloaden.

Op dit moment bestaat het aanbod ebooks via Feedbooks uit Engelse en Franse titels. Het bedrijf zegt echter bezig te zijn het platform uit te breiden naar andere Europese landen, en daar ook zowel gratis als betaalde content aan te willen bieden.

(Via: Feedbooks blog.)

Vorig artikelBoekhandel Borders in zwaar weer door digitalisering
Volgend artikelHTC Flyer, Android-tablet met stylus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in