HTC Flyer, Android-tablet met stylus

0

HTC heeft vandaag op het Mobile World Congress de eerste HTC-tablet aangekondigd. Net als de smartphones van dit bedrijf krijgt de HTC Flyer de Sense-schil over het besturingssysteem. Opvallend is dat de tablet wordt uitgerust met Android 2.3 en niet Android Honeycomb, zoals veel van de nu aangekondigde tablets van andere fabrikanten.

De HTC Flyer is een 7-inch tablet met een 1,5 GHz processor, 1GB RAM en 32 GB schijfruimte. Het scherm heeft een resolutie van 1024 bij 600 pixels en bij de tablet wordt een stylus meegeleverd waarmee op het scherm geschreven kan worden. De tablet krijgt verder een aluminium buitenkant met 5-megapixel camera en aan de voorkant een 1,3-megapixel camera voor beeldbellen.

HTC heeft ervoor gekozen om de tablet met Android 2.3 uit te rusten. Daar overheen komt de Sense-interface van HTC zelf, die speciaal voor deze tablet gemaakt wordt. HTC had naar eigen zeggen niet genoeg tijd om Android 3.0 volledig aan te passen, volgens het bedrijf draait het uiteindelijk dan ook niet zozeer om het besturingssysteem als wel om de skin die er overheen zit.

Uniek aan de HTC Flyer is het feit dat het apparaat behalve met de vingers ook met een speciale stylus bediend kan worden. Hiermee kunnen notities of tekeningen gemaakt worden. Deze functie wordt geïntegreerd met andere functies, zodat je bijvoorbeeld tijdens een vergadering tegelijk audio kunt opnemen en later eenvoudig het geluid bij een notitie kunt terugvinden. Ook is het mogelijk met de pen aantekeningen in ebooks te maken.

De HTC Flyer komt in het tweede kwartaal van dit jaar wereldwijd op de markt voor een nog onbekende prijs.

(Via: Engadget.)

Vorig artikelFeedbooks verkoopt nu ook ebooks
Volgend artikelApple lanceert abonnementendienst in App Store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in