Amerikaanse startup brengt ebook met handschriftherkenning naar Kindle Touch

0

Puzzazz, een Amerikaans bedrijf dat digitale puzzelboeken maakt, heeft de zogenaamde TouchWrite-technologie ontwikkeld. Die software maakt handschriftherkenning mogelijk op de Kindle Touch.

Wie het door Puzzazz gemaakte ebook Sudoku Unbound Volume 3 aanschaft op zijn Kindle Touch, kan de puzzels oplossen door cijfers of letters op het aanraakscherm te ‘schrijven’. Niet de Kindle Touch, maar het ebook zélf herkent je handschrift. Puzzazz integreerde namelijk haar eigen TouchWrite-technologie in het ebook. Om deze software te kunnen creëren, heeft het Amerikaanse bedrijf duizenden soorten handschriften geanalyseerd.

Het Sudoku-ebook is het eerste en voorlopig enige digitale puzzelboek van Puzzazz dat gebruik maakt van TouchWrite. Het ebook is ook verkrijgbaar op alle andere eInk-ereaders van Amazon, maar de handschriftherkenning wordt enkel ondersteund door de Kindle Touch.

Volgens Puzzazz is dit de toekomst van het digitale (puzzel)boek. Maar de Amerikaanse startup is, voorlopig, niet zinnens om de TouchWrite-technologie ter beschikking te stellen van andere ontwikkelaars.

In onderstaand filmpje wordt getoond hoe de TouchWrite-technologie in zijn werk gaat:

(Via: The Verge)

Vorig artikelDigital First: Wegener zet versneld in op betaalde digitale content
Volgend artikelInternationale uitgevers sluiten piratensite library.nu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in