Snelle groei van Kobo onder Rakuten-vlag

0

Het Canadese ereadingplatform heeft over 2012 een behoorlijke groei laten zien in de opbrengst van de verkoop van ereaders en ebooks. Dat blijkt uit het jaarverslag van moedermaatschappij Rakuten, dat de overname van Kobo begin 2012 afrondde. Ook nemen de gemiddelde inkomsten per gebruiker van Kobo toe.

De inkomsten van Kobo stegen in het laatste kwartaal van 2012 met 143,2 procent ten opzichte van een jaar eerder. Eind december had Kobo 12 miljoen gebruikers wereldwijd. 4 miljoen daarvan schreven zich tussen juli en december in als klant van Kobo.

De online ebookwinkel heeft nu een aanbod van 3,2 miljoen titels in 68 verschillende talen. De verkoop van content per bestaande gebruiker van een Kobo apparaat of app nam toe met 20% vergeleken met een jaar eerder.

Hoeveel Kobo precies verdiende met de verkoop van ebooks en ereaders werd niet bekendgemaakt. Wel stelt Rakuten dat het ebookplatform nu een marktaandeel van 20% heeft, tegen 55% voor Amazon.

Kobo werd in 2009 opgericht en begin 2012 overgenomen door het Japanse e-commercebedrijf Rakuten. In januari 2012 begon Kobo ook in Nederland met de verkoop van ereaders en ebooks, in samenwerking met boekwinkelketen Libris.

(Via Rakuten)

Vorig artikelBarnes & Noble waarschuwt voor tegenvallende Nook-verkopen
Volgend artikelKB maakt oude tijdschriften online beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in