Nieuw platform Inkling hakt lesboeken in digitale stukken

0

Er waren altijd al scholieren, schrijft het blog E-Reads, maar er was tot voor kort nog geen platform met digitale tekstboeken voor die scholieren. Het idee bestond al wel, maar de software en hardware waren er nog niet. Inkling is het eerste platform ter wereld dat lesstof mobiel aanbiedt.

De hardware wordt gevonden in Apple’s iPad. Dit apparaat laat de kleuren in tact en ondersteunt alle eigenschappen, lettertypes en plaatjes in tekstboeken, die een eInk ereader zoals de Kindle niet kan vertonen. De iPad kan instructievideo’s en cursussen vertonen en zal de schoolervaring verrijken.

Inmiddels is de software ook aanwezig in Amerika. Het gaat om een startend bedrijf genaamd Inkling, dat net na de lancering van de iPad ten tonele verscheen. Het bedrijf richt zich op de behoeften van de student en werkt daarvoor samen met onder andere McGraw-Hill en Pearson, twee uitgevers die zich ook met lesmethodes voor scholieren bezighouden. Eerst zullen bestaande methodes gedigitaliseerd worden, vervolgens zullen er nieuwe, interactieve , sociale en mobiele lesmethodes komen die papieren tekstboeken het nakijken geven. Inkling biedt kleur, interactiviteit en mogelijkheid om informatie te delen via sociale netwerken.

Het echte innovatieve gedeelte van dit platform is te vinden in het prijsbeleid. Inkling hakt de tekstboeken in stukjes en biedt ze individueel te koop aan via iTunes. Zo kan een docent een eigen bundel creëren en ben je als student niet verplicht het hele boek te kopen. De prijs is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk op een paar dollar per hoofdstuk neerkomen.

Waarschijnlijk zullen de eerste iPads uitgerust met Inkling tegen de herfst op de universiteiten gespot kunnen worden. Of en wanneer dit systeem in Nederland beschikbaar wordt, is niet bekend.

(Via: E-Reads.)

Vorig artikelZijn Google en Amazon ebookmonopolisten?
Volgend artikelVan ebookruilen komt huilen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in