Bronboek wil ebook naar de winkel brengen

0

Met nieuw ontwikkelde software van Bronboek kunnen klanten in de boekhandel ebooks aanschaffen, die na aanschaf naar het emailadres van de koper verzonden worden. Hiermee, en met een speciaal ebookpromotieteam, wil Bronboek ebooks naar de winkels en de consumenten toebrengen.

Boekblad sprak met Bart van der Sluijs, softwareontwikkelaar bij Bronboek. Volgens hem willen veel vaste klanten van boekhandels geen ereaders en ebooks via internet kopen, maar wel in de winkel. Bronboek ontwikkelde daarom een methode waarmee digitale boeken naar de boekhandel gebracht worden.

De basis van het systeem is dat klanten in de winkel aangeven welk ebook ze willen kopen, waarna ter plekke afgerekend wordt en het ebook naar het emailadres van de consument verzonden wordt. Sinds twee weken biedt Bronboek dit systeem aan. Inmiddels hebben zich al 25 geïnteresseerde boekhandels gemeld. Op niet al te lange termijn wil Bronboek ook de mogelijkheid geven dat klanten via touchscreens door het aanbod ebooks kunnen bladeren, waarna ze het ebook met een barcode bij de kassa kunnen afrekenen.

Klanten die een ebook in de winkel direct op een ereader willen hebben zijn met dit systeem nog niet geholpen. Van der Sluijs: “Door drm is het nog niet mogelijk om ebooks direct op de reader te plaatsen. Daar is nu nog een peperdure licentie voor nodig.” Het aanbod van ebooks bij Bronboek bestaat uit zowel de ebooks van het Centraal Boekhuis als van ebookdistributeur ePagine.

Bronboek is ook de iniatiefnemer van het Eboek Promotieteam. Dit team geeft door heel het land presentaties in boekhandels voor klanten en medewerkers. Op deze manier hoopt Bronboek het lezen van digitale boeken te promoten en de acceptatie van ebooks te versnellen.

(Via: Boekblad.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in