Amazon opent Appstore mogelijk op 22 maart

0

Ontwikkelaar Rovio Mobile kondigde gisteren aan dat de Android-versie van het nieuwe Angry Birds-game ‘Rio’ exclusief via de Amazon Appstore verkocht zal worden. Volgens PC Mag wordt ‘Angry Birds Rio’ op 22 maart gelanceerd, en is de kans dus reëel dat de applicatiewinkel van Amazon op dezelfde datum het levenslicht zal zien.

De lanceringsdatum van Amazons applicatiewinkel is echter nog niet officieel bekend gemaakt. Sinds januari hebben ontwikkelaars al wel de mogelijkheid om een ‘developer-account’ aan te maken, en de apps die ze binnenkort via de Appstore van Amazon willen verdelen ter beoordeling in te dienen.

De applicatieshop van Amazon wordt binnenkort toegankelijk voor bezitters van toestellen die overweg kunnen met de 1.6-versie (of hogere versies) van het Android-besturingssysteem. De Appstore zal aanvankelijk enkel beschikbaar zijn voor inwoners van de VS.

Nu een officiële lancering van Amazons eigen applicatiewinkel lijkt te naderen, duiken er opnieuw geruchten op omtrent een tablet van Amazon. Volgens analiste Sara Rotman Epps van het researchbedrijf Forrester is Amazon de enige partij die Apple het vuur aan de schenen kan leggen op de tabletmarkt. De ‘in-app’ regelgeving van Apple – die ook nadelig is voor de Kindle-applicatie voor de iPad – zou een motivatie kunnen zijn voor Amazon om die markt zelf te gaan betreden. Volgens Epps tonen de sterke verkoopcijfers van de Kindle bovendien aan dat Amazon als geen ander weet hoe het een gebruiksvriendelijk én winstgevend apparaat moet bouwen en in de markt zetten. En terwijl tablets van onder andere Motorola en HP vaak te prijzig worden bevonden, zou Amazon wél in staat kunnen zijn om een betaalbare tablet te lanceren, aldus Sara Rotman Epps. Naar verluidt werkt Amazon trouwens momenteel aan een nieuw verkoopmodel, waarbij gebruikers met een betaald Amazon-account een gratis Kindle cadeau zouden krijgen.

Redenen genoeg, maar het is en blijft nog maar de vraag of Amazon zijn pijlen binnenkort ook daadwerkelijk op de tabletmarkt zal gaan richten.

(Via: The Digital Reader,PC Mag en Gigaom)

Vorig artikelBoekenweekgeschenk: Bedank het CPNB en maak kans op een ereader!
Volgend artikeleReaders.nl neemt ludiek afscheid van DRM op Ebookbal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in