PayPal herziet censuurbeleid rond ebooks

0

Vorige maand maande PayPal een aantal ebookuitgevers- en distributeurs aan om erotische ebooks met ‘obscene’ inhoud uit hun aanbod te verwijderen. De betaalprovider dreigde zelfs met de stopzetting van haar dienstverlening indien niet aan deze eisen voldaan zou worden. Allerhande auteurs, bloggers, uitgevers en advocatengroepen gingen hier resoluut tegenin. Met resultaat, want PayPal heeft haar censuurbeleid intussen aangepast.

Na massaal protest voelde de provider zich genoodzaakt om nieuwe richtlijnen op te stellen omtrent het verbod op erotische ebooks. In plaats van zich te bemoeien met de geschreven inhoud, zal PayPal voortaan enkel nog betalingen weigeren te faciliteren voor erotische ebooks die ‘obscene’ en ‘potentieel illegale’ afbeeldingen (van verkrachting, incest of bestialiteit) bevatten. En terwijl PayPal zich eerst richtte tot de uitgevers van erotische fictie in het algemeen, zullen vanaf nu individuele titels aangepakt worden.

Mark Coker van Smashwords, een self-publishing platform dat aanvankelijk 1000 erotische ebooks moest gaan verwijderen, reageert opgetogen. ‘Deze beslissing is een overwinning voor schrijvers en lezers, die meer vrijheid krijgen om zich uit te drukken en om te bepalen wat ze willen lezen. Bovendien weerhoudt het betaalproviders en banken ervan om legale fictie te censureren, en zorgt het ervoor dat meer fictie toegankelijk wordt voor een groter aantal lezers.’

(Via: TechDirt)

Vorig artikelAmazon verkocht tot nu toe 2 miljoen Kindle Singles
Volgend artikelNational Geographic gaat korte ebooks publiceren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in