Auteur verkoopt digitaal fotoboek zonder tussenkomst uitgeverij

0

Vanaf 15 april is de digitale versie van het boek Beelden van Birma van fotograaf Peter de Ruiter exclusief te koop bij eReaders.nl. De Ruiter is de eerste Nederlandse auteur die de digitale versie van zijn boek in eigen beheer op de markt brengt, zonder tussenkomst van de uitgeverij die de gedrukte versie van het boek uitgeeft.

In Beelden van Birma belicht Peter de Ruiter de schoonheid en de schaduwkanten van het land in de vorm van een reisverhaal, onderbouwd met kritische feiten en geïllustreerd met meer dan 300 foto’s. Het boek werd eergisteren, zowel op papier als op een BeBook Neo, aangeboden aan demissionair minister Verhagen.

De ebook versie van Beelden van Birma zal van 15 april tot 15 mei uitsluitend verkrijgbaar zijn via www.ereaders.nl. Daarna kan het digitale boek, met daarin ruim 300 foto’s, ook worden gekocht via andere websites. Het boek wordt in het onbeveiligde ePub formaat aangeboden, dat leesbaar is op de meeste ereaders en op de iPad. De verkoopprijs bedraagt € 9,75, de helft van wat de papieren uitgave gaat kosten. De gedrukte versie verschijnt eveneens op 15 april.

Beelden van Birma is het twaalfde boek van Peter de Ruiter in zeven jaar. Hij schreef vijf bestsellers over digitaal fotograferen en boeken over mensen(rechten) en culturen, zoals kinderarbeid en Japan. De boeken van De Ruiter verschijnen ook in het buitenland.

Met de stap om het boek niet alleen op papier maar ook digitaal aan te bieden wil Peter de Ruiter de inhoud van Beelden van Birma grotere bekendheid geven, opdat de lezer zich een oordeel kan vormen over onmenselijke regime in het land en hiernaar kan handelen.

Vorig artikelOp bezoek bij ‘nieuweklasse’
Volgend artikelLiquavista krijgt opnieuw geld van investeerders
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in