Liquavista krijgt opnieuw geld van investeerders

0
DELEN

De ontwikkelingen op het gebied van energiezuinige kleurenschermen gaan de laatste tijd erg hard. Het Nederlandse Liquavista timmert daarbij flink aan de weg. Het bedrijf heeft investeerders bereid gevonden meer geld te steken in de laatste stappen van de ontwikkeling van haar technologie.

Vorig jaar kreeg Liquavista al een lening van de Nederlandse overheid en ook andere investeerders zagen in het verleden veel heil in de technologie van het Nederlandse bedrijf. In een nieuwe investeringsronde heeft het bedrijf nu opnieuw alle huidige investeerders bereid gevonden de ontwikkeling van hun nieuwe schermtechniek te ondersteunen, met een bedrag van in totaal 7 miljoen euro.

Deze nieuwe investeringen zijn volgens Guy Demunck – CEO van Liquavista – nodig om de commercialisering van de techniek te versnellen. “Onze investeerders waren onder de indruk van de enorme interesse van spelers in de smartphone industrie.” Ook de recent vrijgegeven ontwikkelpakketten doen het goed. Volgens Demunck is er een grote vraag naar.

Liquavista’s technologie lijkt uiterst geschikt voor een nieuwe generatie tablets en ereaders. De techniek combineert de multimediale prestaties van LCD-schermen met het leesgemak en energieverbruik van eInk-ereaders. Met het oog op de voorspelde groei van de vraag naar ereaders, lijkt Liquavista precies op het goede moment met de nieuwe techniek te komen. Het bedrijf verwacht dat er in 2011 volop producten met Liquavistaschermen op de markt zullen komen.

(Via: Liquavista.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER