Asus gaat touchscreen-techniek Sony Readers gebruiken voor tablets

0

Al enige tijd is het wachten op een goede multitouchtechniek voor tabletschermen die het mogelijk maakt apparaten zonder hinderlijke spiegeling of vingerafdrukken te maken. Een Zweeds bedrijf, genaamd Neonode, denkt de oplossing te hebben. Hun techniek kwam het eerst grootschalig op de markt in de nieuwste Sony Readers. Gisteren maakte het bedrijf bekend dat Asus later dit jaar de eerste tablet met deze techniek op de markt zal brengen.

De meeste tablets maken tot nu toe gebruik van ofwel een resistief aanraakscherm ofwel een capacitief aanraakscherm. Bij die eerste is het vrijwel onmogelijk om goede multitouchfuncties in te bouwen, die tweede heeft noodzakelijkerwijs een glazen laag over het scherm. Bij een apparaat als de iPad is goed te zien wat dit voor effect heeft: de glazen laag spiegelt en is gevoelig voor vingerafdrukken.

Toen Sony vorig jaar de nieuwste generatie Readers introduceerde bleek dat deze gebruik maken van een bijzondere aanraaktechniek, waardoor er geen extra laag over het eInkscherm nodig is. Deze techniek werkt op basis van een infrarode laag die over het scherm heen wordt geprojecteerd. De lichtstralen registreren precies op welke plek het scherm aangeraakt wordt. Het bedrijf achter deze techniek is Neonode, waarvan Sony een licentie verkreeg.

Neonode heeft gisteren in een persbericht laten weten dat Asus net als Sony gebruik zal gaan maken van deze techniek. De eerste apparaten zullen nog dit jaar op de markt verschijnen. Asus ziet brood in deze techniek omdat het een goedkopere aanraaktechniek is die helderdere schermen mogelijk maakt. Bovendien is het nauwkeuriger dan conventionele aanraaktechnieken, zoals ook te zien is in een filmpje over Neonode. Voor tablets zou het bijkomende voordeel zijn dat het apparaat bovendien dunner zou kunnen worden dan huidige generaties tablets.

Wanneer de eerste Asus-tablet met dit aanraakscherm precies op de markt zal komen is niet bekend. Wel gaat het volgens Neonode om een complete productserie.

(Via: Neonode.)

Vorig artikelNederlandse uitgevers willen strafrechtelijke vervolging illegale downloaders
Volgend artikelEbooks nu grootste categorie boeken in VS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in