Ebooks nu grootste categorie boeken in VS

0

De Amerikaanse Vereniging van Uitgevers (AAP) meldt dat ebooks over februari de grootste categorie boeken was qua omzet. Met een bedrag van 90.3 miljoen dollar scoorde de categorie ebooks beter dan productgroepen als paperbacks, hardcovers en kinderboeken.

De AAP houdt van de grootste uitgevers in de VS bij hoeveel ze maandelijks verkopen aan boekhandels. Al enige tijd constateert de vereniging een sterke stijging van het aandeel ebooks. Ten opzichte van februari 2010 groeide de categorie ebooks volgens de cijfers met ruim 202 procent.

De traditionele uitgeefcategorieën lieten daarentegen in februari allemaal een sterke daling zien. Hardcover, paperback en ‘mass market’ daalden gezamenlijk met 156,8 miljoen dollar ten opzichte van februari verleden jaar. Over januari en februari komt dit neer op een daling van 24,8 procent ten opzichte van de eerste twee maanden van 2010.

Volgens de AAP komt de sterke stijging van de verkoop van ebooks doordat veel mensen tijdens de feestdagen in 2010 een ereader of tablet cadeau hebben gekregen. Deze consumenten zouden nu volop bezig zijn met het aanschaffen van ebooks. Ook het steeds groter wordende aanbod zou een oorzaak van de stijging zijn.

Meer cijfers zijn te vinden in het persbericht van de AAP.

Vorig artikelAsus gaat touchscreen-techniek Sony Readers gebruiken voor tablets
Volgend artikelEbooks signeren met Autography

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in