Ebooks signeren met Autography

0

Voor literatuurfanaten hebben ebooks in ieder geval een beperking: je kunt ze lastig laten signeren door een schrijver. Binnenkort verandert dat, wanneer de app Autography zijn intrede doet. Met deze iPad-app kunnen auteurs een handtekening plaatsen die vervolgens als een extra pagina in het ebook van de lezer verschijnt.

Autography is bedacht door een schrijver die zelf ooit tegen deze beperking van een ebook aanliep. “Hoe kan het dat technologie een man naar de maan kan brengen en ik geen ebook kan signeren?” dacht T.J. Waters, maker van de app. Binnenkort hoopt hij zijn app in de App Store van Apple aan te kunnen bieden.

Hoe werkt het? Een auteur schrijft tijdens een signeersessie met een speciale pen op het iPadscherm in de app een boodschap en handtekening. Met een druk op de knop kan deze vervolgens naar een ebookwinkel verzonden worden, waarna de klant het persoonlijk voor hem samengestelde ebook inclusief handtekening kan downloaden. De handtekening verschijnt op die manier automatisch in het ebook dat de lezer aanschaft.

Het signeren kan echter ook na de aanschaf van het ebook gebeuren. Als de lezer het ebook al in zijn bezit heeft, wordt zijn digitale exemplaar ingewisseld voor een exemplaar waarin de handtekening op een aparte bladzijde verwerkt is. Het is daarnaast ook mogelijk met de ingebouwde camera van de iPad een foto te maken van de auteur en zijn lezer samen, die de lezer vervolgens kan delen via sociale netwerken. Op de website van Autography is een filmpje te zien waarin het concept verder wordt uitgelegd.

(Via: New York Times.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in