Wilbur Smith scoort bestseller met gedrukt boek én ebook

0

De verkoop van de gedrukte én de digitale editie van ‘Those in Peril’, de laatste roman van de Zuid-Afrikaanse schrijver Wilbur Smith, loopt als een sneltrein. Hét bewijs dat (laaggeprijsde) ebooks de verkoop van papieren boeken niet noodzakelijk kannibaliseren?

Op 2 april waren er maar liefst 27.639 hardcover-exemplaren van Wilbur Smith’s nieuwe roman ‘Those in Peril’ de deur uit, goed voor een eerste plaats in de lijst van bestverkochte hardcoverboeken in de categorie fictie. Het is al wel de zevende keer dat Smith deze lijst aanvoert, maar hij verkocht met geen enkel boek zoveel in het openingsweekend dan met ‘Those in Peril’. Bovendien veroverde de digitale versie van het boek de eerste stek in Apple’s iBooks-lijst, en scoorde het ook erg hoog in de ebook-verkooplijsten van Amazons Kindle en W H Smith.

Dit toont aan dat ebooks niet noodzakelijk kannibaliserend werken voor de verkoop van gedrukte boeken, maar dat de verkoop van digitale boeken die van printboeken misschien zelfs vooruit kan helpen. Het is dan wel zaak om ebooks tegen een relatief lage prijs aan te bieden – de digitale versie van ‘Those in Peril’ kost 9,79 dollar (nog geen zeven euro), terwijl een printexemplaar van het boek 22,09 dollar kost (meer dan vijftien euro).

Het zou kunnen dat Smith enkele potentiële kopers van het gedrukte boek verloren heeft aan het ebook, maar ook in dat geval houdt hij nog meer dan genoeg ‘printlezers’ over om dat ‘verlies’ te compenseren.

(Via: FutureBook)

Vorig artikelEbooks signeren met Autography
Volgend artikelNRC komt opnieuw met iPad-aanbieding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in