Kobo Aura: ‘limited edition’ ereader met groter scherm

0

Het Canadese Kobo heeft vandaag op de London Book Fair aangekondigd dat het binnenkort een nieuwe, exclusieve ereader op de markt brengt. Het gaat om de Kobo Aura, een ereader met de hoogste resolutie in een e-inkscherm tot nu toe. Daarbij is de Aura een fractie groter dan de eerdere Kobo Glo, het heeft namelijk een scherm van 6.8 inch.

De Aura is een ereader met een gelimiteerde oplage, aldus Kobo, vooral bestemd voor de fanatieke e-lezer. Het scherm van de Aura heeft een resolutie van 1440 bij 1080 pixels, wat resulteert in een pixeldichtheid van 265 dpi. Volgens Kobo brengt dit de leeservaring van een ereader nog dichter bij die van papier. Daarnaast is de ereader uitgerust met een snelle 1Ghz processor, waardoor hij 20% sneller is dan andere ereaders. Ook is het schermoppervlak met een doorsnede van 6.8 inch 30% groter dan ereaders met een scherm van 6 inch.

Net als de Glo zit er in het scherm van de Aura verlichting ingebouwd. De ereader, die 240 gram weegt, heeft een schijfruimte van 4GB dat bovendien uitbreidbaar is met een geheugenkaartje. De batterijduur is tot twee maanden. “Voor ons is de Aura de Porsche onder de ereaders”, aldus Wayne White van Kobo. “Hij is snel, krachtig en strak.” De interface van de Aura is aangepast aan het grotere scherm en dus anders dan de huidige interface van de Glo, Touch en Mini.

De Aura ligt vanaf 25 april in de VS, Canada en Groot-Brittannië in de winkels. Vanaf mei is de ereader internationaal leverbaar. Het apparaat gaat 169 dollar kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in