Meer lezers van papieren én digitale boeken

0

Het aantal lezers dat zowel digitale boeken als papieren boeken leest is het afgelopen jaar toegenomen. Vorig jaar las nog 36% naast papieren boeken ook digitale boeken, nu is dat 46%. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Marktonderzoek Boekenvak.

Toch geeft nog steeds meer dan de helft van de Nederlanders aan de voorkeur te geven aan uitsluitend papieren boeken. Gemiddeld lezen boekenlezers in Nederland 13 boeken per jaar. Wel wordt er minder geld besteed aan lezen, voornamelijk vanwege het feit dat er minder gelezen wordt en dat er bezuinigd moet worden.

Opvallend is dat het lezen op ereaders aan populariteit wint. Vorig jaar werden ebooks vaker gelezen op tablets dan op ereaders, nu is dat andersom, met 51% tegen 43%.

De fysieke boekhandel doet het goed wat vindbaarheid van boeken en sfeer betreft. Online gaan mensen juist het meest doelgericht op zoek naar een bepaald boek en worden tips en adviezen als minder belangrijk ervaren, volgens het onderzoek.

Vorig artikelAmazon koopt populaire stripboekenapp Comixology
Volgend artikelEerste beelden van Amazons smartphone
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in