Google Editions werknaam voor verkoop ebooks

0

Google wil de ebook markt betreden onder de voorlopige naam Google Editions. Dit maakte directeur product management Adam Smith bekend op de Digital Book 2009 conferentie. Google heeft ruim 7 miljoen boeken ingescand voor hun Google Book Search project.

Kennelijk heeft Google met meer interesse naar de ebook markt gekeken dan het in eerste instantie heeft laten blijken. De ambitie van de zoekmachinegigant richting de ebook markt werden duidelijk op de IDPF conferentie in New York. Onlangs werd ook bekend dat Google gaat samenwerken met Sony, waarvoor ze vooral boeken uit het publieke domein in ePub formaat voor de ereader beschikbaar gaan maken.
Google wil nu ook recentere werken tegen betaling gaan aanbieden in ePub-formaat. Als het Google lukt om dit van de grond te krijgen, zal Amazon een zeer grote concurrent erbij krijgen.

Google heeft ook een eigen betaalsysteem, Google Checkout, dat inmiddels ook in Nederland gelanceerd is met de komst van betaalde applicaties in de Android Market, de applicatie markt van Google’s mobiele besturingssysteem. Hiermee kunnen ze snel schakelen en integreren omdat ze niet afhankelijk zijn van andere systemen zoals PayPal en iDeal.

Smith deed geen concrete toezeggingen over wanneer de introductie plaats zou kunnen gaan vinden.

(Via: Uitgever 2.0.)

Vorig artikelKindle accepteert geen Nederlands
Volgend artikelScribd opent online ebookwinkel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in