E Ink introduceert Mobius, een scherm van 13,3 inch

0

Maandag kwam al het nieuws dat Sony met een nieuwe ereader met groot scherm zou komen, nu is bekend welke technologie achter deze ereader zit. E-paperfabrikant E Ink heeft namelijk bekendgemaakt dat het een nieuw type scherm in productie zal nemen. Het gaat om een scherm met een grootte van 13,3 inch.

Onder de naam Mobius brengt E Ink een scherm op de markt dat duurzamer, groter en lichter is dan de huidige schermen. Tot nu toe was het grootste formaat schermen dat E Ink commercieel produceerde 9,7 inch, een scherm zoals bijvoorbeeld in de Kindle DX verwerkt is.

Het nieuwe scherm is ontwikkeld in samenwerking met Sony, waarbij gebruik gemaakt werd van TFT-techniek. Hierdoor kan het scherm een stuk lichter van gewicht worden en is het ook minder breekbaar dan op glas gebaseerde schermen. E Ink zal nog dit jaar beginnen met de massaproductie van Mobius. Mogelijk zullen dan ook andere ereaderfabrikanten ereaders met 13,3 inch schermen op de markt brengen.

De resolutie van het nieuwe scherm is niet zo hoog als we inmiddels van de kleinere ereaders gewend zijn. De pixeldichtheid van Mobiusschermen is momenteel 150 DPI. De nieuwste Kobo Aura zit op 265 DPI.

(Via E Ink)

Vorig artikelCrowdfunding: outdoor-tablet Earl met e-paperscherm
Volgend artikelNu ook eigen ePubs te lezen via Google Play Books
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in