Creatieve hoornist ziet muziek in ereader

0

Een Amerikaanse musicus heeft een wel heel creatieve toepassing bedacht voor zijn Kindle DX: hij gebruikt de ereader om er bladmuziek op weer te geven.

De hoornist plaatste een aantal afbeeldingen van zijn ereader met bladmuziek op een Kindle forum. Een andere musicus reageert: “Als iemand die in het verleden wel eens pianorecitals heb uitgevoerd ken ik het gehannes met bladmuziek maar al te goed. Zo moet je soms op lastige passages omslaan, of bladeren pagina’s vanzelf terug doordat de rug van het boek te stijf is.”

De Kindle DX beschikt over een 10” scherm, waar bladmuziek in pdf formaat over het algemeen prima op weergegeven kan worden. Alhoewel het display kleiner is dan het gebruikelijke A4 formaat, zijn de pagina’s met wat weglaten van marges goed leesbaar. Het voordeel van elektronisch papier is dat de bladmuziek ook in fel licht goed leesbaar is.

Nederlandse musici die ook willen experimenteren met digitale bladmuziek moeten even geduld hebben, de Kindle DX is alleen in de VS verkrijgbaar. Het Nederlandse iRex Technologies levert ook een ereader met een 10” scherm, maar deze is relatief kostbaar. Andere fabrikanten, waaronder Plastic Logic, zeggen ook te werken aan ereaders met grote schermen.

(via Teleread)

Vorig artikel6 lessen met betrekking tot het gebruik van digitale studieboeken
Volgend artikelKiest Amazon dan toch voor ePub?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in